N-VA Gooik eist volledige transparantie van gemeentebestuur Gooik

Op 17 september 2018, over deze onderwerpen: Financiën & Begroting

Ring TV meldde afgelopen zaterdag dat de gemeentesecretaris van Gooik tussen 2007 en 2016 voor de gemeente Gooik voor ruim 31.000 euro aan schuimwijn bestelde bij een bedrijfje van de moeder van de gemeentesecretaris. Blijkbaar werden er in de eerste jaren nog offertes opgevraagd bij andere bedrijven, maar gebeurede dit na verloop van tijd zelfs niet meer. Meer nog: één keer legde de gemeentesecretaris de beslissing van het schepencollege naast zich neer om toch maar de wijn bij het bedrijf van zijn familie te kunnen kopen., weet Apache.

N-va Gooik hekelt de wijze waarop burgemeester en schepenen met dit dossier omgaan. De lichtzinnigheid waarop dit gebeurt is onvoorstelbaar. N-VA Gooik vindt het even onvoorstelbaar dat burgemeester en schepenen van niets wisten. Als een secretaris een beslissing van het college naast zich neerlegt, dan moet dat toch wel opvallen zoniet getuigt dit van onbehoorlijk bestuur.

N-VA Gooik eist daarom volledige transparantie van het college. N-VA Gooik voorzitster Ellen Mathieu: “Het feit dat onze gemeente bestuurt wordt zoals in de jaren stillekes zonder rekening te houden met de wetgeving op overheidsopdrachten is een regelrechte slag in het gezicht van onze inwoners. Het is tijd dat burgemeester en schepenen hun politieke verantwoordelijkheid opnemen.”

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is