N-VA Pajottenland : We moeten blijven inzetten op de Vlaamse identiteit van het Pajottenland!

Op 12 juli 2023

Naar aanleiding van de Vlaamse feestdag vragen de lokale N-VA-afdelingen van Gooik, Herne en Galmaarden het gemeentebestuur om blijvend in te zetten op het Nederlands. Volgens de N-VA is een integrale aanpak nodig waarbij nieuwkomers die de taal niet machtig zijn vanaf de inschrijving in onze gemeente begeleid worden naar meer oefenkansen.

“Nog te vaak moeten wij vaststellen dat nieuwe inwoners onze taal niet machtig zijn. Vaak gaat het hier om mensen die vanuit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest verhuizen naar onze regio. Het is aan de gemeentebesturen om erop te wijzen dat het Nederlands hier de voertaal is. Het is net die kennis van de Nederlandse taal die kansen creëert en de sociale cohesie bevordert. Soms lijkt dit vechten tegen de bierkaai maar goede voorbeelden zijn er wel degelijk. Het blijven voorzien van genoeg oefenkansen Nederlands is dan ook voor onze partij een belangrijke prioriteit. Dit zowel voor de volwassenen als voor de jeugd. Alleen wanneer we elkaar begrijpen kunnen we samen schrijven aan de toekomst”.

Dat die kennis sterk achteruitgaat bij de jeugd verontrust ook de N-VA. Dit maakt werken met kinderen er vandaag niet gemakkelijker op. “Onze bijzondere appreciatie gaat dit jaar dan ook uit naar de vele leerkrachten, CLB-medewerkers en medewerkers van kinderdagverblijven die dag-in-dag-uit het beste van zichzelf geven. Soms in moeilijke omstandigheden, maar wij beseffen ten volle welke belangrijke impact zij hebben”.

“De verenigde besturen van N-VA Gooik, Galmaarden en Herne wensen iedereen alvast een zeer fijne Vlaamse feestdag. We blijven werken aan een veilig, landelijk en vooral Vlaams Pajottenland. Laat het duidelijk zijn: als grootste oppositiepartij van het Pajottenland staan we er. Zij die hadden gehoopt dat dit anders zou zijn (door de gemeentefusie), moeten we dan ook spijtig genoeg teleurstellen” eindigt de N-VA met een knipoog.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is