Onderzoek naar vermeende onregelmatigheden loopt nog

Op 9 mei 2018, over deze onderwerpen: Financiën & Begroting

Het onderzoek dat het parket voert naar vermeende fraude in het gemeentehuis in Gooik loopt nog steeds verder. Vorige week werden opnieuw verschillende mensen ondervraagd.

Gebeurden in het gemeentehuis van Gooik onregelmatigheden bij het plaatsen van bestellingen of het afsluiten van contracten? Dat onderzoekt het parket van Halle-Vilvoorde nadat ze eind 2017 een dossier overhandigd kreeg van Audit Vlaanderen. Audit Vlaanderen is een agentschap van de Vlaamse overheid dat audits uitvoert bij de Vlaamse administratie en gemeentebesturen.

In dit onderzoek kreeg de gemeente Gooik een slecht rapport over de manier waarop ze bestellingen plaatst en contracten opvolgt. De controleurs deelden acht rode en drie gele kaarten uit.

Het auditrapport van Vlaanderen wijst op problemen met de interne controle, onduidelijke aanpak van het aankoopproces, onvoldoende juridische kennis en gebrek aan ondersteuning in deontologisch gevoelige situaties.

N-VA Gooik reageerde inmiddels. "We zijn tevreden dat het parket niet lichtzinnig met de audit omgaat en de waarheid wil achterhalen. Enkel dan zal de burger weten of alles correct verloopt", zegt fractieleider Kristoff Hemelinckx.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180508_03503847

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is