Karlien Van Liedekerke

  • - Organisatie verantwoordelijke Eetfestijn

**Introductie.**

Als dynamische vrouw is Karlien in de eerste plaats mama van Nio & Nora en echtgenote van Thierry.  Naast de zorg voor haar gezin zet ze zich volledig in om mensen met een goed gevoel haar zaak ,Digiti5, te laten buitenwandelen. Na haar dagtaak kan je haar regelmatig ontmoeten in de natuur. Van de Kesterheide, de Congoberg tot de kubussen in Herne zijn nog maar enkele van de plekken die haar in het hart (en de benen) zitten. Karlien is opgegroeid te Herne en politiek is haar met de paplepel meegegeven door vader Maurits Van Liedekerke.  Een loopbaan lang werkte hij als hoofdredacteur van het weekblad WIJ dat door de Volksunie werd uitgegeven.  Later leidde hij het maandblad van N-VA.  Zes jaar geleden besloot Karlien om de stap naar lokale politiek te zetten.  Sinds 3 jaar is ze actief bij het bijzonder comité voor sociale dienst.

**Motto.**

"Ga voluit voor de kleine gelukjes in het leven!"

**Topprioriteiten.**

1.**Afval/sluikstorten**

-Respect voor mens en natuur en gaan hand in hand.  Als mensen eerbied hebben voor elkaar, is de omgeving waarin ze samen leven en werken even belangrijk om met respect te worden behandeld.  Niet enkel het lapje grond waar je thuis staat maar de wijde omgeving.  Sluikstorten (zowel grote als kleine vervuiling) is nog steeds een gekend probleem, daarom blijft het streven naar een net Pajottegem nodig en haalbaar.  Zo kan ook het beleid over de werking van containerparken verbeterd worden.

2.**Eigen energie opwekken**

-Uitbreiding van het opwekken van eigen energie met o.a. zonnepanelen voor de hele gemeente om zowel voor de sportinfrastructuren, gemeentelijke ruimtes en zalen, scholen van schone energie te voorzien.  Zo kunnen ook de lokale gezinnen meegenieten van de mogelijkheden die de natuur te bieden heeft. Dat daarbij ook ongebruikte percelen gebruikt kunnen worden, ligt voor de hand. Aan de perceelhouder kan een vergoeding ( x % leveren van energie) worden toegekend.

3.**Huisvesting.**

-Uitbereiding van betaalbare huisvesting in eigen streek voor startende jonge mensen en mensen met beperkte mogelijkheden. Eveneens het promoten en uitwerken van co-wonen, kangoeroe wonen en serviceflats.  Hierdoor kunnen ouderen langer in hun vertrouwde thuissituatie wonen i.p.v. vroegtijdig in een verzorgingshuis te belanden.